/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Festivalul „Frumos Covor Basarabean” revine. Vino și admiră frumusețea covorului moldovenesc

missing
13 iunie 2017, ora 12:07

Scopul festivalului este de a promova covorul și tehnicile de realizare ale acestuia ca o expresie a creativității și identității naționale. Vizitatorii se vor putea bucura de ateliere și expoziții de covoare noi cu vechi motive basarabene sau covoare moldovenești realizate după perioada interbelică. Totodată, în cadrul acestuia, vor fi organizate vânzări ale meșterilor popoluari și ateliere de învățare a tehnicilor de realizare a covorului.

Organizatorii mai promit un program artistic prezentat de către Ansamblul Folcloric „Romanița”, cât și vizita la Muzeul local al Textilelor.

Intrarea la eveniment este gratuită, iar pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook a evenimentului.

Foto: Complexul de Meșteșuguri ”Artă Rustică”

Amintim că pe data de 1 decembrie, 2016, Comitetul Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a decis înscrierea pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a Tehnicilor tradiționale de realizare a scoarței în România și Republica Moldova – dosar comun Republica Moldova și România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram