Say Cheese! Fest - evenimentul care te invită să guști 15 tipuri de cașcaval la iarbă verde

15 iunie 2017, ora 14:40

Participanții la sărbătoare vor putea descoperi și degusta varietatea cașcavalurilor și brânzeturilor autohtone, rar întâlnite în rețelele comerciale, dar și produsele locale cu care pot fi combinate (miere, dulceață, vin, etc). Atelierele de cheese pairing și wine pairing vor învăța publicul cum și cu ce să asocieze corect un cașcaval.

Say Cheese! Fest vine să promoveze modul sănătos de viață la natură, dar și tursimul activ. Astfel cei prezenți vor putea explora spațiul horodiștean prin drumețiile la cascadele de la Țîpova. Se vor organiza plimbări cu trăsura prin sat, cu mici popasuri la localnici. Pentru doritorii de emoții tari, vor fi puse la dispoziție mașini Off Road pentru a parcurge un drum accidentat din sat și până la Nistru.

De asemenea toți participanții vor putea contempla natura pe pături, cu un pahar de vin bun și un platou de cașcaval, distrându-se cu diverse jocuri care vor fi puse la dispoziție. Se va amenaja o zonă specială și pentru copii.

Evenimentul pune accent pe autenticitatea rurală, de aceea și gastronomia va fi una specială, cu bucate preparate la iarbă verde, pe loc. Se așteaptă peste 7 producători autohtoni cu peste 15 tipuri de cașcaval.

Ziua va culmina cu o cină câmpenească acompaniată de un recital de muzică la chitară.

Participarea la eveniment este gratuiă, însă locurile sunt limitate. De aceea doritorii sunt îndemnați să se înregistreze AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram