/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Avocat și polițist, reținuți după ce au pretins bani pentru încetarea unei urmăriri penale

missing
19 iunie 2017, ora 17:31

Potrivit denunțătorului, omul legii și apărătorul, acționând în complicitate, ar fi pretins și primit 2000 de euro pentru a adopta o decizie de încetare a urmăririi penale pe un caz de conducere a autoturismului în stare avansată de ebrietate și în lipsa permisului de conducere. La momentul documentării, concentrația de alcool în aerul expirat al șoferului ar fi fost de 0,69 mg/l. Conform celor invocate de suspecți, o parte din banii extorcați urmau să ajungă și la procurorul pe caz.

Urmare a acumulării materialului probator, cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reţinuți pe un termen de 72 de ore. O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani sau amendă în mărime de până la 3000 unități convenționale – echivalentul sumei de 150 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram