/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Fed Cup 2017: Victorie istorică! Moldova s-a calificat în grupa a II-a a zonei Euro-africane

19 iunie 2017, ora 14:31

Sărbătoare mare în lumea tenisului de câmp moldovenesc! Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, țara noastră s-a calificat în grupa a II-a a campionatului mondial feminin pe echipe la tenis ”Fed Cup by BNP Paribas” din zona euro-africană.

Astăzi, 17 iunie, echipa națională a Moldovei Fed Cup 2017, în componența căreia sunt Alexandra Perper, Daniela Ciobanu, Gabriela Porubin, Vitalia Stamat și căpitanul național, Andrei Andreev, s-a impus în fața reprezentativei Ciprului, cu scorul de 2:0.

În cadrul primului meci al zilei, proba de simplu, cea mai tânără reprezentantă a echipei noastre, Vitalia Stamat, a întâlnit-o pe Eliza Omirou din Cipru. Primul set a fost câștigat de către sportiva noastră cu scorul de 6:2. Cel de-al doilea set, după o luptă crâncenă, a fost câștigat de adversara noastră – scorul 7:6. Spre fericire, în al treilea set, succesul a revenit pe terenul Vitaliei, care a reușit să se impună cu scorul de 6:4. Partida a durat 2 ore și 39 de minute și s-a încheiat cu scorul de 6:2 6:7 6:4.

Al doilea meci la proba de simplu a fost disputat între Alexandra Perper (Moldova) și Eleni Louka (Cipru). Reprezentanta Moldovei nu i-a oferit nici o șansă adversarei sale să râvnească la victorie. Printr-un schimb fulgerător de mingi, doar în 44 de minute, Alexandra a reușit s-o bată pe jucătoarea de tenis din Ciprul în două seturi cu scorul de 6:0 6:2.

După aceste două victorii uriașe, care ne-au adus calificarea în grupa a II-a a campionatului internațional, a fost luată decizia de a nu mai disputa proba de dublu.

”Această victorie reprezintă nu doar o nouă reușită și o altă premieră pentru Federația de Tenis din RM, dar și un rezultat de succes pentru întreaga națiune! Organizând campionatul mondial feminin pe echipe, grupa a III-a, zona Euro-africană, din acest an, scopul nostru de bază a fost să creiem toate condițiile necesare pentru ca selecționata noastră să poată câștiga! Acest lucru s-a întâmplat și suntem nespuși de fericiți!” – a declarat președintele FTM, Marina Tauber.

Astfel, anul viitor va începe o nouă aventură pentru Republica Moldova! Țara noastră va întâlni adversari noi, mult mai puternici, din grupa a II-a a zonei Euro-africane! De astăzi suntem cu o treaptă mai sus, suntem mai puternici, suntem campioni!

Foto: Federatia de Tenis din RM

Foto: Federatia de Tenis din RM

Foto: Federatia de Tenis din RM

Foto: Federatia de Tenis din RM

Foto: Federatia de Tenis din RM

Foto: Federatia de Tenis din RM

Foto: Federatia de Tenis din RM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram