/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Întreținerea bancnotei de „1 Leu” ne costă de 3 ori mai mult față de toate bancnote luate la un loc

missing
19 iunie 2017, ora 16:26

De menționat că, durata de viață a unei bancnote variază de la mai puțin de un an pentru bancnotele de „1 Leu”, la 3-5 ani bancnotele 5, 10 lei, 5-10 ani bancnotele de 20, 50, 100 lei și mai mult de zece ani bancnotele de 200, 500, 1.000 lei.

„Dacă admitem că producerea unei bancnote de un leu are prețul minim pe piața internațională, atunci anual avem de cheltuit cu schimbarea lor în jur de 2 milioane USD, cea ce este de 3 ori mult mai mult în raport cu costurile de înlocuire a celorlalte bancnote luate toate împreună. La valoarea lor întreținerea unei bancnote de ”1 Leu” ne costă de 500 ori! mai mult decât media restul bancnotelor”, susține Ioniță.

Potrivit specialistului, introducerea în loc de bancnotă a monedei de „1 Leu” ne va reduce costurile de întreținere a banilor în numerar de cel puțin două ori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram