/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Portugalia: 62 de morți în incendiile de pădure din centrul țării. Au fost decretate trei zile de doliu

missing
19 iunie 2017, ora 15:17

Guvernul portughez a decretat trei zile de doliu național, începând de duminică, în memoria victimelor acestei tragedii. Incendiile de pădure se află parțial sub control în două dintre cele patru zone afectate, a mai informat Gomes.

Oficialul a precizat că intervenția avioanelor și a elicopterelor specializate în stingerea incendiilor a fost întârziată, duminică dimineață, de norul gros de fum. În plus, temperaturile ridicate, condițiile extrem de aride și vântul puternic au îngreunat desfășurarea operațiunilor pentru care au fost desfășurați peste 700 de pompieri și 200 de autospeciale.

Incendiul s-a declanșat sâmbătă, cu puțin timp înainte de ora locală 15:00 (14:00 GMT), în orașul Pedrogao Grande, la 50 km sud-est de Coimbra.

Multe victime au fost surprinse de flăcări în mașini în timp ce se deplasau pe un drum din apropiere. “Este greu de spus dacă ei au fugit din calea flăcărilor sau au fost surprinși de foc”, a declarat Gomes duminică la Pedrogao Grande. Potrivit BBC, care citează surse guvernamentale, printre răniți se numără și pompieri.

Circa 60 de incendii de pădure s-au declanșat în cursul nopții în țară, 1.700 de pompieri luptându-se să stingă flăcările.

Nu se cunoaște momentan motivul izbucnirii incendiului care a provocat de asemenea și distrugerea mai multor locuințe din zonă. Potrivit lui Antonio Costa, furtunile uscate reprezintă o posibilă cauză.

Portugalia se confruntă în ultima perioadă cu temperaturi care depășesc în anumite regiuni 40 de grade Celsius.

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Foto: tvrain.ru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram