Lansat în septembrie 2013, Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay a înregistrat și procesat peste 5 milioane de tranzacții în valoare de peste 2 miliarde de lei. Această cifră denotă încrederea cetățenilor în platformele tehnologice guvernamentale precum și utilitatea acestui mecanism de plăți online. De asemenea, succesul MPay inspiră încredere atît prestatorilor de servicii cît și a partenerilor cheie implicați în proces.

Una din principalele provocări cu care se confruntă prestatorii de servicii publice atunci cînd doresc implementarea serviciilor electronice pentru cetăţeni este furnizarea unui mecanism de plată comod, perceput ca suficient de sigur și ușor de integrat într-un sistem de tranzacții comerciale on-line. În acest sens – MPay vine în ajutorul prestatorilor de servicii publice care țintesc îmbunătățirea calității serviciului prestat.

Astăzi, MPay permite achitarea unui spectru larg de servicii publice, cele mai populare după numărul tranzacțiilor fiind: serviciile vamale, serviciile fiscale, amenzile rutiere, e-cazier, e-Vinieta și achitarea taxei pentru grădinițe.

MPay face posibilă achitarea serviciilor prin intermediul mai multor modalități de plată cum ar fi: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar. În cazul plăților în numerar, cetățenii care nu au acces la Internet se pot adresa la ghișeele băncilor conectate sau la oficiile Poștei Moldovei. Pentru achitare, se accesează pagina mpay.gov.md, după care se alege serviciul și se introduce numărul comenzii, cererii sau a procesului verbal. Apoi, se efectuează plata la fel ca la terminalele de plată.

Succesul MPay inspiră Centrul de Guvernare Electronică să continue procesul de modernizare a serviciilor publice.

Reamintim că MPay oferă cetățenilor posibilitatea de a achita on-line impozitul pe bunurile imobiliare fără a se deplasa la ghișeele băncilor și a aștepta la cozi interminabile. Achitînd impozitul pînă la data de 30 iunie curent, cetățenii pot beneficia de reducerea de 15 % prevăzută de legislația fiscală în vigoare. Pentru a achita impozitul accesați mpay.gov.md și selectați achitarea impozitului pe bunuri imobiliare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!