Un bărbat din Chișinău a primit o scrisoare de la Serviciul Fiscal de Stat prin care instituția îi amintește că entitatea pe care acesta o conduce are o datorie la stat în valoare de 0,14 lei, lucru care reprezintă o „povară fiscală”. Acesta a scris pe contul său de Facebook un mesaj adresat instituției Serviciului Fiscal de Stat, prin care îi mulțumește ironic pentru că i-a reamintit de această datorie.

Update. Șefa serviciului de presă al SFS a venit cu o replică la reacțiile care au fost stârnite pe internet în urma publicării scrisorii de către bărbat. „Scrisorile de conformare constituie un instrument important de administrare fiscală care se aplică în raport cu contribuabilii a căror povară fiscală este mai mică față de povara fiscală medie înregistrată pe domeniul economic de activitate similară. Concretizăm că, povara fiscală nu reprezintă o datorie, ci suma obligației fiscale in cifra de afaceri. Totodată, din motiv că scrisoarea nu a fost pe deplin înțeleasă de către mai mulți cetățeni și a trezit discuții contradictorii, SFS va revizui conținutul acesteia pentru a fi mai accesibilă contribuabilului”, a menționat aceasta pentru bani.md. 

 

Foto: captură

Foto: Facebook.com/Andrei Botnaru

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!