/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Avocații cer achitarea și eliberarea lui Ilan Șor pentru că acesta a conlucrat cu ancheta

missing
21 iunie 2017, ora 13:17

Întrebat de jurnaliști cum comentează cazul, Ilan Șor a specificat că, acuzațiile sunt abuzive, reieșind din faptul că, a conlucrat cu ancheta și a prezentat dovezi și informații importante, care au contribuit la dezvăluirea unor scheme de corupție în eșaloanele superioare ale puterii aflate la guvernare.

La 22 iunie, curent, se face exact un an de când Ilan Șor este în arest la domiciliu. Conform decieziei Curții Constituționale, odată cu expirarea acestui termen, Ilan Șor urmează a fi eliberat din arestul preventiv.

Ilan Șor, este martorul principal și figurantul în cazul falimentului mai multor bănci, inclusiv Banca de Economii.
Începând cu anul 2015, Ilan Șor a conlucrat intens cu ancheta oferind informații necesare cu privire la evenimentele care au precedat scandalul bancar.

Potrivit avocaților lui Ilan Șor, cooperarea voluntară și eficientă, precum și respectarea tuturor cerințelor instanței, ar trebui să conducă la achitarea și eliberarea acestuia de răspunderea penală. Potrivit apărătorilor, acuzațiile aduse de procurorul care instrumentează cazul sunt nejustificate și de natură politică.

Recent, mai mulți Europarlamentari s-au arătat îngrijorați de încălcarea drepturilor și constrângerile la care este supus Primarul de Orhei, Ilan Șor. Aceștia au declarat că vor monitoriza în detaliu respectarea unui proces echitabil față de liderul politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram