/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

După șapte ani de activititate, Teatrul Spălătorie se închide și organizează o ultimă petrecere

missing
21 iunie 2017, ora 10:13

Spălătorie este un teatru în subsol și local de muzică alternativă din centrul Chișinăului unde tinerii se adună de mai multe ori pe săptămână. Este singura locație de acest gen, cu muzică underground și teatru.

„Acum aproape 7 ani, eram 5 oameni care visam la teatru independent, care pentru noi în primul rând însemna atunci libertatea de a concepe propriul program artistic și de a face un teatru care adresează problemele cu care se confruntă societatea azi. Au fost ani grei, au fost ani frumoși, am lucrat cot la cot, am râs, am plâns, am descoperit lucruri despre noi, despre alții, am dezamăgit și am fost dezamăgiți, am învățat mult unii de la alții. Am învățat lucrând la spectacole. Și mai ales am învățat de la artiștii cu care am colaborat, carea ne-au trecut pragul”, au scris organizatorii pe Facebook.

Acum un an, pe platforma Guvern24 a fost inițiată o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi cheltuielile legate de întreținerea, chiria și reînnoirea contractului de închiriere a spațiului.

În evenimentul organizat pe Facebook este specificat că în toamnă se vor începe lucrările la un nou spectacol, o co-producție cu Schauspielhaus Graz: „În 2018 vom colabora cu Hebbel am Ufer din Berlin. Vom continua să facem ceea ce știm cel mai bine și ce ne place cel mai mult- teatru. Teatru politic, teatru documentar, teatru care vorbește despre noi, despre problemele noastre… Și de ce nu, la un moment dat vom găsi un alt spațiu care să ne găzduiască”.

Ultima petrecere va avea loc pe 24 iunie la ora 18.00 cu Data, Gonzo, Rusu și LADY KAKA/ LAZY GAGA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram