/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

De la începutul conflictului armat din Donbas, circa 500 de militari ucraineni s-au sinucis

missing
22 iunie 2017, ora 15:46

Ministrul a subiliniat că standardele recunoscute la nivel internațional în ceea ce priveşte conflictele militare arată că 90-95% dintre militari au, ulterior, probleme medicale (în legătură cu sistemul nervos) și probleme sociale. O treime dintre participanți sunt însă diagnosticați cu sindrom de stres posttraumatic, în rezultatul cărora deseori au loc cazuri de sinucidere.

Avakov a mai menționat că potrivit Centrului Internațional pentru Drepturile Omului, La Strada Ucraina, în 2015 a crescut de opt ori numărul de cereri ale membrilor de familie ai participanților la Operațiunea Antiteroristă desfăşurată în Donbas.

În timpul operațiunilor militare din Donbas și-au pierdut viața 2.696 de persoane, iar 9.903 au fost răniți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram