/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Deputații socialiști susțin că Parlamentul trebuie dizolvat

missing
22 iunie 2017, ora 23:52

„Vrem să dezbatem politicile social-economice a acestui Guvern. Anul trecut investițiile străine au fost la cel mai prost nivel în ultimii 20 de ani. Banii nu mai vin în în această țară. Nu avem parteneri în economia națională”.

Vlad Batrîncea a explicat că reticența altor fracțiunii din opoziție, în special PCRM și PLDM, de a susține inițiativa socialiștilor este de fapt o frică. „Ei se tem să semneze împotriva acestui Guvern. Pentru că demiterea Guvernului duce la alegeri parlamentare anticipate, ceea ce înseamnă moartea parlamentară a PCRM și PLDM. Nici un sondaj de opinie nu le oferă șansa să ajungă în Parlament”, a declarat deputatul PSRM.

Socialistul a menționat că, PCRM și PLDM au votat pentru această guvernare, de aceea ei nu vor semnarea moțiunii de cenzură, de aceea ei nu vor să fie audiat ministrul de Externe, Andrei Galbur. „Din țară au fost expulzați 41 de persoane – 5 diplomați, experți, politicieni, jurnaliști. De ce presa nu are acces în această țară. De ce guvernarea luptă cu presa pe criterii geopolitice?”, a întrebat retoric Vlad Batrîncea.

El a anunțat că, fracțiunea a vrut să informeze despre cum se desemnează ambasadorii, cum se vând locurile în misiunile diplomatice, cum se gestionează Ministerul Afacerilor Externe. „Vrem să-l întrebăm pe domnul ministru: de ce statul RM alocă zeci de milioane de lei pentru întreținerea misiunilor diplomatice, iar nivelul investițiilor în economie este unul dramatic Vrem să întrebăm: cum se gestionează Ministerul Afacerilor Externe? De ce în cadrul Ministerului au fost angajați mai mulți funcționari fără studii superioare, fără nici o pregătire diplomatică, fără nici o experiență de viață și de diplomație. Chiar și șeful Aparatului ministerului – un oarecare cetățean Sîrbu, numit de domnul Galbur, nu are studii superioare”, a mai declarat socialistul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram