/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Lăudabil! O patiserie din Craiova donează produsele nevândute celor cărora le este foame

22 iunie 2017, ora 15:09

De două săptămâni, produsele proaspete care, la închiderea programului, rămân pe rafturile unei patiserii de pe strada România Muncitoare din centrul istoric al Craiovei sunt aşezate în pachete şi lăsate pe pragul de la uşă, cu mesajul „Poate ţi-e foame” ori „Dacă ţi-e foame”.

Raluca, femeia care se ocupă de afacere, mărturiseşte că a avut iniţiativa de a oferi produsele nevândute după ce a văzut, pe o reţea de socializare, că şi în alte zone ale ţării se fac astfel de fapte.

„Am văzut o postare pe Facebook, din Târgu-Mureş, de la o cafenea care lăsa astfel de pachete afară cu marfa care rămânea din ziua respectivă. Decât să o arunce, o lăsau afară. Se găsesc tot timpul oameni care să ia aceste pachete şi cărora le trebuie. Şi ne-am gândit că este o idee bună. Se strângeau produse şi, decât să le aruncăm, nu avea rost. Aşa, am văzut că se găseşte cineva şi la noi care să le ia. Ne lasă şi bileţele în schimb, că ne mulţumesc, să ne dea Dumnezeu sănătate şi tot felul de lucruri frumoase. Cred că au trecut două săptămâni de când ne-am apucat să facem asta”, spune femeia.

Pachetele sunt luate atât de oameni ai străzii, cât şi de bătrâni care locuiesc în zonă, dar care au venituri modeste.

Nu orice produs rămas pe rafturi ajunge în punguţele destinate celor cărora le este foame: „Unele nu pot fi puse, sunt covrigii care se întăresc dacă stau o anumită perioadă şi pe aceia chiar nu îi lăsăm”, spune femeia.

Deşi se teme de eventuale repercusiuni, femeia spune că va continua să facă acest gest.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram