/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Polonia: Monumentele care glorifică epoca sovietică vor fi demolate

missing
22 iunie 2017, ora 13:48

„Proiectul de lege a fost adoptat”, a confirmat serviciul de presă al Seimului pentru corespondentul agenției de presă ruse TASS.

Majoritatea parlamentarilor polonezi s-au pronunțat în prima și a doua lectură pentru adoptarea amendamentelor: în total, au votat 408 de deputați, dintre care 7 s-au opus și 15 s-au abținut.

În noua variantă a legii se subliniază că monumentele și alte asemenea construcții “nu pot aduce prinos de recunoștință persoanelor, organizațiilor, evenimentelor sau datelor ce simbolizează comunismul sau alt regim totalitar”.

Printre astfel de memoriale nu sunt incluse monumentele amplasate în cimitire sau pe teritoriul altor locuri de înhumare, monumente care nu sunt expuse publicului larg sau care sunt expuse în scopuri științifice, sub formă de opere de artă, precum și monumentele incluse în registrul de monumente ale arhitecturii.

Monumentele care nu se numără printre aceste excepții ar urma să fie demolate în decurs de 12 luni de la intrarea în vigoare a noilor amendamente.

Pe teritoriul Poloniei experții au numărat circa 469 de asemenea monumente, dintre care 250 sunt dedicate Armatei Roșii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram