La faţa locului s-au deplasat doi inspectori ai Direcţiei care, în urma controlului efectuat, au constat următoarele: unitatea comercială funcţionează în lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare, personalul nu dispune de echipament de protecţie şi n-a trecut controlul medical obligatoriu. Nu sunt respectate condiţiile de păstrare a produselor uşor alterabile ( plăcintele cu umplutură de carne, varză şi cartofi sunt păstrate la temperatura de 30-33 grade, în timp ce ar trebui păstrate la temperatura de +2-+4 grade C. Pentru aceste produse n-au fost prezentate certificate de confirmare a provinienţei şi calităţii. În gheretă au fost depistate produse de origine animală salam (Saleami semiafumat), salam (servilat pastoral), piept de porc condimentat, caviar de somon, – toate cu termen de valabilitate expirat. Pentru aceste produse, de asemenea, n-au fost prezentate certificate ce ar confirma provinienţa şi calitatea lor. Produsel enumerate au fost retrase din cicuitul comercial.
Pentru încălcările şi neconformităţile depistate agentul economic va fi amendat conform Codului Contravenţional de la 60 la 150 de unităţi convenţionale. Suma exactă a amenzii va fi stabilită în şedinţa comisiei de examinare a proceselor verbale, de pe 29 iunie curent.