/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

45 de puncte anti-caniculă, fântâni arteziene și băuturi răcoritoare. Cum luptă autoritățile cu canicula

missing
26 iunie 2017, ora 13:55

În perioada cu temperaturi caniculare, subdiviziunile municipale vor asigura: monitorizarea condițiilor de păstrare a produselor în piețele agro-alimentare; respectarea regimului de activitate a taberelor de odihnă pentru copii, în sensul respectării condiţiilor sanitaro-epidemiologice; starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor şi a apei potabile din surse centralizate; instruirea personalului din sefera de deservire a populaţiei privind activitatea pe vreme de caniculă etc.

Totodată, subdiviziunile municipale de profil vor asigura, în vara curentă, funcţionarea fântânilor arteziene din Chişinău, eliberarea de autorizații pentru puncte mobile de comercializare a băuturilor răcoritoare şi a îngheţatei; funcţionarea punctelor sanitare mobile în zonele aglomerate din oraş; funcţionarea pieţelor agroalimentare în condiţii caniculare, cu intensificarea măsurilor de salubrizare a teritoriului etc.

Recomandările generale pentru populaţie în perioada caniculară vizează: evitarea prelungită la soare în orele amiezii; evitarea scăldatului în bazinele cu apă stătătoare, purtarea hainelor de culoare deschisă, din fibre naturale; consumul a 2 litri de apă pe zi cu evitarea băuturilor alcoolice şi a băuturilor dulci carbogazoase; consumul de fructe şi legume în stare proaspătă; evitarea efortului fizic în miezul zilei etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram