/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Banca Mondială a desemnat un nou Director de țară pentru Moldova. Cine este aceasta?

26 iunie 2017, ora 11:06

Akhalkatsi, cu cetățenie georgiană, la moment este Lider de program pentru IFC Advisory Solutions (consultanță în cadrul Corporației Financiare Internaționale). Aceasta și-a început activitatea în cadrul Grupului Banca Mondială în anul 1999, în calitate de economist la oficiul Băncii Mondiale din Tbilisi, Georgia. Akhalkatsi deține diploma de Master în Economii de dezvoltare și dezvoltare internațională de la Universitatea Clermont Ferrand din Franța. Ea va prelua mandatul la 1 august 2017.

În rolul său de Director de țară, Akhalkatsi va contribui la implementarea cu succes, a noului Cadru de parteneriat de țară cu Moldova.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, finanțare în sumă ce depășește 1 miliard de dolari SUA a fost alocată pentru aproximativ 60 de proiecte în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 8 proiecte active, cu un angajament total de 333,3 milioane de dolari SUA. Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea afacerilor, educația, asistența socială, energia, asistența medicală, agricultura, drumurile locale, mediul ambiant și altele.

Portofoliul de angajamente al Corporației Financiare Internaționale în Moldova constituie 53,8 milioane de dolari SUA (50,9 milioane de dolari SUA în circulație). Portofoliul de angajamente constă din 95 la sută împrumuturi și 5 la sută capital propriu. Agenția Multilaterală pentru Garantarea Investițiilor a oferit garanții în sumă de 95 milioane de dolari SUA. Ambele instituții sunt membri ai Grupului Băncii Mondiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram