/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Facebook a sărbătorit 20 de ani de Harry Potter cu surprize colorate în news feed

missing
26 iunie 2017, ora 13:35

Exact acum 20 de ani, pe 26 iunie 1997, scriitoarea britanică J.K. Rowling a publicat primul volum din seria Harry Potter după ce s-a confruntat cu circa zece refuzuri din partea editurilor.

Cu ocazia acestei aniversări, Facebook a decis să-l sărbătorească într-un mod colorat și a introdus o serie de efecte vizuale în feed-urile oamenilor, activate la anumite cuvinte cheie.

Astfel, dacă scrii numele oricărei case al școlii Hogwarts – Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw sau Hufflepuff – într-un comentariu sau într-o postare, textul va apărea în culorile casei respective. Dacă un utilizator va apăsă pe respectivele nume, atunci apare o baghetă magică care declanșează o animație colorată.

Cuvântul „Harry Potter” apare și el într-o nuanță roșiatică, culoarea casei Gryffindor. Cuvintele Albus Dumbledore, Hermione Granger, Ron Weasley și Draco Malfoy nu produc niciun efect.

Așa arată ce ai postat pe Facebook după ce ai dat enter:

“Harry Potter și Piatra Filosofală” a apărut doar într-un tiraj de 1.000 de exemplare — devenite comori pentru colecționari — iar J.K. Rowling a primit un contract de aproximativ 1.700 de euro. Ce a urmat, știe toată lumea. Harry Potter a devenit un personaj popular iar cele șapte volume ale seriei, traduse în 79 de limbi în 200 de țări, s-au vândut în peste 450 de milioane de exemplare în întreaga lume, de la lansarea seriei în 1997.

Până în toamna anului trecut, filmele cu Harry Potter au adus în întreaga lume peste 6,5 miliarde de euro, cărțile vreo 6,9 miliarde de euro și jucăriile derivate au generat și ele încasări de 6,5 miliarde de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram