/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Grup criminal suspectat de prejudicierea bugetului de stat cu aproximativ 1,8 milioane lei, deconspirat de polițiști

missing
26 iunie 2017, ora 14:40

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigații, s-a stabilit că gruparea respectivă în perioada 2016-2017, acţionat prin înţelegere prealabilă şi de comun acord cu alte persoane juridice şi fizice neidentificate, incluzând în documente contabile, fiscale și financiare date vădit denaturate privind veniturile şi cheltuielile care nu au la bază operaţiuni reale.

Prin urmare, la 19 și 20 iunie curent, angajații INI în comun cu procurorii Procuraturii municipiului Chişinău, Oficiului Buiucani și ofițerii SUP a IP Buiucani au efectuat 21 de percheziţii la domiciliile, automobilele şi întreprinderile suspecţilor.

Astfel, în cadrul companiei de comercializare a mărfurilor de larg consum, au fost depistate, acte de evidenţă contabilă destinate acoperirii activităţii infracţionale desfăşurate, evidenţă de ciornă a contabilităţii duble, inclusiv şi în format electronic, mijloace băneşti necontabilizate în sumă de 20100 lei, facturi fiscale ale întreprinderilor delincvente, facturi fiscale în care sunt reflectate tranzacţiile fictive cu întreprinderile supuse investigaţiilor, suporturi electronice pe care sunt stocate informaţii și care au confirmat bănuiala rezonabilă în baza cărora au fost demarate investigaţiile.

Totodată, ca urmare a perchezițiilor, la subdiviziunile companiei ce prestează servicii de pază au fost depistate și ridicate facturile fiscale ale companiilor delincvente din speţă, conform cărora compania de pază a beneficiat de servicii inexistente în sumă totală de circa 3,9 mln. lei (inclusiv TVA în sumă de peste 500 mii lei), registre şi agende cu înscrisuri de ciornă privind veniturile şi cheltuielile necontabilizate, precum şi salariile „în plic” achitate angajaţilor, suporturi electronice unde au fost perfectate contractele cu companiile delincvente, informaţii privind numărul de beneficiari reali şi cel de facto al serviciilor de pază prestate, dar și mijloace băneşti necontabilizate.

În prezent, o persoană este arestată pentru 20 de zile în Penitenciarul nr.13 din capitală, trei persoane se află în arest la domiciliu, altele cinci sunt cercetate în stare de libertate.

Dacă li se va dovedi vinovăția, aceștia riscă amendă în mărime de la 167 500 la 267 500 de lei sau închisoare de până la 6 ani.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigații în vederea identificării tuturor membrilor grupului criminal și altor companii ce prestează servicii de pază, beneficiari ai schemei infracționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram