/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Poliția a sechestrat peste 25 kg de droguri în primele 6 luni ale acestui an

26 iunie 2017, ora 14:19

Cele mai răspândite tipuri de droguri sechestrate, conform datelor INI, sunt: heroina, hașișul marijuana, paie de mac, cânepa, amfetamina și Extasy.

Datorită activității eficiente și prompte ale polițiștilor, aceștia au reușit să stopeze acțiunile ilegale ale infractorilor și au sechestrat, în procesul de investigație, în primele șase luni ale acestui an, droguri de aproximativ 3 mln. lei, valoarea acestora pe piața tenebră.

Inspectoratul Național de Investigații precizează că au fost înregistrate și documentate, inclusiv 30 de infracțiuni deosebit de grave cu depistarea de droguri în proporții deosebit de mari. De asemenea, au fost destructurate 11 grupări criminale, suspectate de trafic ilicit de droguri, de două ori mai mult decât anul trecut.

Angajații Inspectoratului Național de Investigații, în permanență, desfășoară operațiuni și activități speciale de contracarare ale acestui flagel. Astfel, în perioada 1 iunie – 31 august curent, se desfășoară operațiunea „MAC” care are ca scop combaterea și depistarea creșterii ilegale de plante cu conținut narcotic.

Conform Codului Penal, traficul ilicit de droguri, producerea și prelucrarea acestora pot fi sancționate cu pînă la 15 ani privare de libertate în funcție de gravitatea infracțiunii comise.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram