Viorel Chetraru, directorul Centrului Naționa Anticorupție a solicitat vice-primarului Nistor Grozavu prezentarea copiilor autentificate a mai multor documente în legătură unele certificate, autorizații și dispoziții eliberate de Primărie.

Chetraru solicită certificatele de urbanizm, autorizațiile de construcție, autorizațiile de desființare și schimbare a destinațiilor, procele verbale și recepție finală, eliberate agenților economici SRL „Dansicons și SRL „D&D Companie”, din 2014 până în prezent. Menționăm că proprietarul „Dansicons” este liberalul Iurie Dârda, iar cea de-a doua companie se crede că îi este afiliată acestuia, chiar dacă deputatul a infirmat anterior informația.

Un alt aspect menționat de Chetraru sunt autorizațiile de funcționare și de amplasare a tarabelor mobile Coffee Time, ce aparțin SRL „Unicafe”, cât și a gheretelor companiei ÎM „New Mega Press”. Potrivit Ziarului de Gardă, Dorin Chirtoacă a semnat dispoziții prin care a favorizat firma fratelui său și permitea amplasarea tonetelor în Capitală. În urma unor măsuri de investigație s-a stabilit că sediul SRL „Unicafe” era stabilit neoficial într-un birou al Primăriei.

Este solicitat și setul de documente privind amenajarea și reconstrucția „Parcului Valea Trandafirilor”, bunul imobil a restaurantului „Doina”, dar și copiile contracelor de achiziționare a produselor petroliere din 2013 până în prezent, a tuturor subdiviziunilor subordonate Primăriei.

Se cere și prezentarea listei asistentelor Primarului general Dorin Chirtoacă (datele de contact, fișele de post și contractele de muncă), inclusiv a Mihaelei Iacob, șefa Direcției Funiciare, precum și a lui Dîru Constantin.

Foto: Facebook/Mihai Ghimpu