/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Recomandări utile: Cantitățile de bunuri care pot fi introduse și scoase din Moldova

missing
27 iunie 2017, ora 07:09

De asemenea, legislația Republicii Moldova permite trecerea vămii cu 50 de bucăți de țigări de foi, trabucuri, dar și până la 200 de bucăți de țigări din tutun sau din substituenți de tutun. Totuși, persoanele trebuie să țină cont și de legislația țărilor spre care se îndreaptă. De exemplu, în statele UE se permite intrarea cu 40 de țigări sau 20 de țigări de foi, sau 10 trabucuri, sau 50 de grame de tutun.

Într-un răspuns al Serviciului Vamal la o solicitare a Agenției IPN se menționează că persoanele fizice au dreptul de a declara verbal organului vamal obiectele de uz personal introduse în țară, precum și bunurile introduse în țară a căror valoare în vamă nu depășește suma de 300 euro și care nu sunt destinate activității comerciale sau de producție. Dacă până acum cetățenii moldoveni puteau introduce și scoate din țară doar bunuri de până la 300 de euro fără a plăti taxe vamale, acum vor putea trece vama fără a plăti impozitele și cu mărfuri de 800 de euro. Decizia a fost luată de către Guvern, însă urmează a fi votată și în Parlament.

La fel, pot fi declarate verbal mărfurile ce se scot din țară a căror valoare în vamă nu depășește suma de o mie de euro și care nu sunt destinate activității comerciale sau de producție.

Persoanele fizice pot trece vama având nu mai mult de trei unități de articole și accesorii de îmbrăcăminte tricotate și croșetate, de același fel, noi sau în uz. Restricții există la ceasuri, limita fiind de trei unități, dar și la ochelari (de corecție, de protecție sau altele) și articole similare, limita fiind de maximum patru unități. În cazul obiectelor din piele: articole de voiaj, genți și alte produse similare, limita este de trei unități, iar în cazul blănurilor naturale și articolelor din blană, blănuri artificiale – o unitate.

Cât ține de încălțăminte, o persoană poate trece la frontiera cu două perechi, iar telefoane pentru rețeaua de telefonie mobilă și pentru alte rețele fără fir – două unități. Persoanele pot trece la vamă un singur aparat de înregistrare a sunetului; aparat de reproducere a sunetului. Limita de o unitate e valabilă și în cazul aparatelor de luat vederi, și în cazul aparatelor de recepție pentru radiotelefonie, radiotelegrafie sau radiodifuziune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram