/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Recomandări utile: Cum să te asiguri că produsele cosmetice sunt de calitate

missing
27 iunie 2017, ora 10:15

Consumatorul, asaltat de o gama variată de produse și de reclame agresive, ia decizia de cumpărare în urma unor factori superficiali, dictați de strategia de marketing a producătorului. În acest context, cei d ela Agenția pentru Protecția Consumatorilor, vin cu un șir de recomandări pentru consumatori, ce îi va ajută să aleagă corect produsele cosmetice.

Achizitionați cosmetice numai din magazine și/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal), de care vei avea neaparat nevoie în caz de o eventuală reclamație. În magazine specializate deasemenea puteţi beneficia de consultaţii din partea vânzătorilor, pentru alege corect produsul dorit.

Fiți atenți la prețuri. Prețurile prea mici sunt dubioase, ele provin cu siguranță din filiere paralele.

Citiți cu atenție eticheta și țineți cont de orice avertisment pentru evitarea unor probleme ulterioare.

Toată informaţia necesară pentru a face o alegere corectă trebuie să fie prezentă pe cutie, în foaia informativă sau alte documente existente indicându-se: destinaţia produsului: de exemplu, “gel pentru corp”, “gel pentru spălatul părului”, “gel pentru aranjarea părului” etc. compoziţia produsului: trebuie să se aibă în vedere că lista ingredientelor este prezentată în ordinea reducerii cantităţii lor în reţeta produsului.

Examinați cu atenție eticheta, o calitate proastă a tipăririi poate ascunde o contrafacere.

Pe orice produs cosmetic trebuie să fie inscripționat numele sau denumirea producătorului ori a persoanei responsabile cu introducerea pe piață, ori al importatorului.

Producătorul garantează corespunderea produselor cu cerinţele de siguranţă pentru viaţa şi sănătatea consumatorului şi păstrarea acestora numai pe perioada termenului de valabilitate a lor şi doar în cazul când ele au fost păstrate în condiţiile respective stabilite de producător.

Este important să se ştie că produsele cosmetic necesită condiții specifice de păstrare. Ele se păstrează la temperatura nu mai joasă de 00C şi nu mai mare de 250C, în spații de depozitare închise.

Produsele cosmetice de calitate corespunzătoare nu fi preschimbate, de aceea înainte de a le procura este necesar să vă informați, pentru a face o alegere corectă. Pentru a  vă asigura că produsul selectat vi se potrivește este bine să folosiţi de mostre ale produselor cosmetic.

Dar dacă ulterior cumpărării aţi constatat că produsul nu corespunde calității declarate de vânzător, reveniţi la magazin pentru a depune o reclamație în care să solicitați  înlocuirea acestuia sau restituirea contravalorii.

Examinarea reclamațiilor şi satisfacerea revindecărilor se efectuează în termen de 14 zile calendaristice de la data depunerii acesteia.

Dacă ați depistat produse cosmetice de calitate necorespunzătoare și vi s-a refuzat restituirea pagubei, sesizați Agenția pentru Protecția Consumatorilor despre încălcările admise la numărul de telefon – 022 74-14-64 și 0 800 280 28 (apel gratuit din raioanele țării).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram