/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

575 de persoane cu dizabilități ai aparatului locomotor vor beneficia de cărucioare performante

missing
29 iunie 2017, ora 17:27

Potrivit unui comunicat de presă, prezentă la evenimentul de repartizare a cărucioarelor fotoliu, viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Anastasia Oceretnîi a menționat că ministerul se implică activ în toate proiectele de susținere și integrare a persoanelor cu dizabilități în societate.

„Bunăstarea și implicarea socială a tuturor persoanelor cu dizabilități poate fi realizată în Republica Moldova, iar parteneriatul dintre stat și organizațiile neguvernamentale este un exemplu bun în acest sens. Datorită colaborării în cadrul acestui proiect, circa 3000 de persoane cu dizabilități se bucură deja de o viață activă și sunt integrați în societate, anul acesta alte 575 de persoane vor primi cărucioare, iar pe viitor ne propunem asigurarea cu mijloace ajutătoare tuturor persoanelor cu dizabilități locomotorii”, a menționat viceministrul, Anastasia Oceretnîi.

Directorul „LDC Charities.INC”, Vogelsberg Clif a declarat: „Suntem bucuroși că anul acesta am oferit mai multe cărucioare și am îndeplinit visul multor persoane care nu au avut niciodată un cărucior. Sunt recunoscător autorităților din Republica Moldova pentru colaborare și implicare”.

Menționăm că pe parcursul anilor 2011-2016, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a contribuit la implementarea proiectului menționat cu circa 1150,0 mii lei, alocate din bugetul de stat, utilizate de către Societatea Invalizilor din Republica Moldova pentru asamblarea cărucioarelor (toate componentele, detaliile pentru cărucioare sunt oferite gratis de către donatori). În anul 2017 au fost alocate 250,0 mii lei pentru asamblarea a celor 575 de cărucioare.

Conform datelor Centrului Republican Experimental, Protezare Ortopedie și Reabilitare, circa 1100 de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor sunt la evidență pentru a fi asigurați cu cărucioare fotolii.

Cărucioarele sunt o donație în cadrul proiectului implementat de Asociația Obștească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, organizația de binefacere “LDS Charities.Inc”, Statele Unite ale Americii (SUA) și cu sprijinul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF).

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram