/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Alertă falsă cu explozibil pe Aeroportul Chișinău, anunțată de un cetățean turc

missing
29 iunie 2017, ora 10:45

Astfel, în timpul procedurii de înregistrare a pasagerilor cursei Chișinău – Istanbul, cetățeanul turc a comunicat agentului de înregistrare a călătorilor despre faptul că în bagajul său deține o cantitate de două kg de substanțe explozive. Pentru amplificarea situației, persoana a încercat să sperie călătorii aflați în acel moment la controlul de rigoare și să strige despre deținerea explozibilului asupra sa. În aceste condiții au fost alertați polițiștii de frontieră din aeroport, care au acționat operativ prin izolarea persoanei, dar și a bagajului. La scurt timp, în urma acțiunilor întreprinse s-a constat că alerta este falsă. Cetățeanul a fost reținut și se afla în izolatorul de detenție preventivă.

Urmare a cercetărilor primare, bănuitul de comiterea infracțiunii este cetățean al Turciei de 26 de ani, în R. Moldova își făcea studiile la una din instituțiile de învățământ.

În prezent, ofițerii de urmărire penală din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportului Internațional Chișinău continuă cercetările în vederea stabilirii motivului acțiunii cetățeanului turc, dar și luării măsurilor legale ce se impun.

Conform art. 281 Cod Penal al RM, pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, bărbatul riscă pedeapsă maximală în formă de închisoare de până la 2 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram