/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Containere social-sanitare – o nouă cerinţă pentru muncitorii din construcţii. Ce vor conține

29 iunie 2017, ora 09:49

Lucrătorii din construcţii au nevoie de toalete şi spaţii pentru spălat adecvate, de o încăpere în care să îşi încălzească şi să îşi consume mâncarea şi de un spaţiu în care să-şi păstreze îmbrăcămintea. Aceste cerinţe de bază sunt însă deseori neglijate. Nu este suficient să se asigure lucrătorilor doar un robinet cu apă rece şi o toaletă ecologică. Spaţiile social-sanitare de calitate sunt importante deoarece ele pot avea un impact pozitiv asupra
sănătăţii şi bunăstării angajaţilor.

Potrivit unei note informative, containerele social-sanitare vor funcționa în scopul îndeplinirii cerinței esențiale a construcțiilor și de satisfacere a exigențelor de siguranță.

Astfel, potrivit cerințelor, șantierul va fi dotat astfel încât lucrătorii să aibă acces facil la apă potabilă și un număr corespunzător de cabine WC și chiuvete pentru spălare.

Pentru lucrători trebuie prevăzute spații pentru echipare/dezechipare. Acestea trebuie special amenajate în container, utilat și dotat corespunzător acestui scop – iluminat și încălzit. Lucrătorii își pot usca îmbrăcămintea de lucru, dacă este cazul, iar vestimentația și obiectele personale sunt păstrate în siguranţă în încăperile date.

Fiecare container va trebui să dețină un pașaport tehnic și un ghid de exploatare.

Foto: particip.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram