/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Kristina Baleisyte, șefa biroului NATO de la Chișinău, acreditată de către autorități

missing
29 iunie 2017, ora 13:12

NATO a făcut anunțul după ce în presa de la Chișinău au apărut informații, cu referire la Ministerul de Externe, precum că deschiderea Oficiului NATO, preconizată pentru luna iulie, se amână din cauza lucrărilor de amenajare tehnică și reconstrucție a edificiului.

„În 2016, NATO și Republica Moldova au convenit să numească șeful Oficiului NATO din Chișinău, entitate care va promova cooperarea practică și va facilita sprijinul pentru reforme. Ofițerul de legătură al NATO, Kristina Baleisyte, se află deja la Chișinău, activează deja în Republica Moldova, fiind acreditată de autoritățile moldovene. De asemenea, s-a convenit asupra amplasării Oficiului de legătură al NATO din Chișinău. În prezent, însă, clădirea se află în construcție, Oficiul urmând a fi deschis pe parcursul anului curent, odată cu finalizarea lucrărilor de construcție”, a precizat oficialul NATO.

Amintim că pe 29 noiembrie 2016, a fost semnat, la Bruxelles, Acordul privind înfiinţarea unui Oficiu de Legătură NATO la Chişinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram