Magazinele ce activează în regim duty-free ar putea fi lipsite de facilitățile fiscale și vamale. Potrivit proiectului politicii fiscale și vamale pentru anul 2018, se urmărește eliminarea treptată a acestor facilități, iar măsura dată vine întru executarea recomandărilor EUBAM, UE și a Băncii Mondiale.

Potrivit Ministerului Finanțelor, din 1 iulie 2018, dar până la expirarea licenței care este valabilă la data intrării în vigoare a legii, vor fi anulate facilitățile fiscale și vamale pentru magazinele ce activează în regim duty-free aflate pe teritoriul țării sau la intrarea în țară (Aeroport, Leușeni, Criva, Chișinău).

Termenii specificați mai sus reprezintă o perioadă de tranziție necesară pentru ca agenții economici să se conformeze noilor prevederi, precum și stabilirii unui mecanism prin care să fie asigurat că bunurile sunt procurate doar de către persoanele care ies din țară.

Totodată, termenul de tranziție are drept scop evitarea unor potențiale riscuri privind atragerea Republicii Moldova în anumite procese judiciare privind reparația prejudiciului cauzat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!