/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Magazinele duty-free din Moldova ar putea fi lipsite de privilegiile fiscale și vamale

missing
29 iunie 2017, ora 13:02

Potrivit Ministerului Finanțelor, din 1 iulie 2018, dar până la expirarea licenței care este valabilă la data intrării în vigoare a legii, vor fi anulate facilitățile fiscale și vamale pentru magazinele ce activează în regim duty-free aflate pe teritoriul țării sau la intrarea în țară (Aeroport, Leușeni, Criva, Chișinău).

Termenii specificați mai sus reprezintă o perioadă de tranziție necesară pentru ca agenții economici să se conformeze noilor prevederi, precum și stabilirii unui mecanism prin care să fie asigurat că bunurile sunt procurate doar de către persoanele care ies din țară.

Totodată, termenul de tranziție are drept scop evitarea unor potențiale riscuri privind atragerea Republicii Moldova în anumite procese judiciare privind reparația prejudiciului cauzat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram