/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Petrenco va contesta decizia judecătorilor la Curtea de Apel. „Judecătorii îndeplinesc comenzi politice”

missing
29 iunie 2017, ora 09:50

Potrivit ZdG, după pronunțarea sentinței, Petrenco a declarat că prin această hotărâre judecătorii au demonstrat „că îndeplinesc comenzi politice”, că aceasta reprezintă o răfuială personală a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, și o încercare de lichidare a forțelor de opoziție, care nu sunt de acord cu actuala guvernare.

Totodată, Petrenco intenționează să meargă la CtEDo pentru a semnala încălcarea drepturilor omului și fabricarea de probe.

Amintim că, Grigore Petrenco, alături de alți opt deputați, au participat pe data de 6 septembrie, 2015, la un protest în fața Procuraturii Generale în urma căruia au fost învinuiți de dezordini în masă. Aceștia au petrecut șase luni în Penitenciarul nr. 13, în februarie 2016 fiind plasați în arest la domiciliu. Din aprilie au început a fi cercetați sub control judiciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram