/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Avocații lui Băsescu prezintă probe: „Dodon lansează amenințări la adresa judecătorilor”

missing
30 iunie 2017, ora 17:39

„Nu avem încredere în independența și imparțialitatea instanțelor de fond și de apel anume din motivele dependenței față de președinte. Noi am solicitat să fie ridicată excepția de neconstituționalitate”, susține avocatul lui Traian Băsescu.

La ședința de astăzi, avocatul a adus și câteva probe video care, în opinia lui, demonstrează că Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Traian Băsescu pe criterii politice, ceea ce este ilegal. Apărătorul fostului președinte român a citit, în fața judecătorilor, un fragment dintr-un interviu al lui Dodon unde acesta sugerează că dacă Traian Băsescu deținea cetățenia și în continuare, astăzi era să fie lider de partid.

„Nu am permis ca acest plan să devină realitate. Ce va fi mai departe, vom vedea. Deocamdată ne ținem bine în instanță. De nouă ne-a reușit să îl blocăm în instanță: Fiindcă mulți judecători înțeleg că numirea judecătorilor ține de competența Președintelui Republicii Moldova”, a menționat Igor Dodon.

„Declarațiile președintelui noi le vedem ca un fel de amenințare voalată la adresa judecătorilor”, spune avocatul lui Traian Băsescu.

Avocatul președintelui Dodon a precizat ca declarațiile șefului statului au fost interpretate greșit: „Sunt niște declarații scoase din context, care sunt interpretate eronat de către partea reclamantă”

Președintele Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Traian Băsescu imediat ce a intrat în funcție, pe motiv că aceasta ar fi fost acordată cu încălcarea procedurilor. Traian Băsescu și soția sa au devenit cetățeni ai Republicii Moldova, printr-un decret semnat de către ex-președintele Moldovei, Nicolae Timofti.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram