/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Caz cumplit la Călărași. Povestea a doi copii care au fost schimbați în maternitate și au crescut în familii diferite

missing
01 iulie 2017, ora 16:01

Spitalul din Călărași a fost acționat în judecată în 2010 de către Tudor Bulmaga, însă dosare similare au fost pornite paralel și de către părinții acestuia. El avea doar 16 ani când a aflat că a fost schimbat la naștere. Până aproape de majorat a locuit într-o altă familie, pe care o considera a lui.

Cazul de substituție a copiilor în care este implicat Spitalul raional Călărași este incredibil. Tânărul s-a născut la 21 aprilie 1992. Mama lui, Victoria Bulmaga născuse copilul de 4,300 kg, pe când la externare în acte era indicat că avea doar 3,250 kg şi cu câțiva centimetri mai mic. Ulterior, a fost descoperită o corectare de angajații spitalului și în conținutul documentului eliberat Măriei Spânu, celalaltă mama căreia i-a fost schimbat copilul, în care este indicată greutatea copilului cu o corecție, inițial fiind scris 3,200 kg apoi vizibil corectat în 4,200 kg. Dintr-o ordonanță a Procuraturii Călărași privind neînceperea urmăririi penale reiese că substituirea copiilor a avut loc din imprudența personalului medical al spitalului. Astfel, Tudor era copilul biologic al familiei Bulmaga, iar celălalt băiat – Andrei, și el profund afectat de cele întâmplate, era copilul familiei Spânu.

Tudor și-a trăit copilăria lângă un tată violent. Acesta își bătea soția, acuzând-o de infidelitate, căci Tudor nu-i semăna nici lui, nici rudelor. După moartea lui, Tudor a plecat în străinătate, fiind respins de rude. De acolo a fost sunat de adevărata lui familie – Bulmaga. I s-a spus că există suficiente motive pentru care să creadă că el este fiul lor. Aceștia au început să-și pună mai multe întrebări când i-au făcut pașaportul copilului lor, Andrei. Au văzut că grupa de sânge nu coincide, așa că au căutat mai multe informații la spital. Au aflat de Tudor, după ce au solicitat informații despre copiii care s-au născut în aceeași zi la aceeași maternitate.

Mai multe seturi de teste, printre care și unul ADN făcut la Londra, a confirmat substituția de copii.

Tânărul, care locuiește acum la Călărași alături de familia sa biologică, spune că a fost depusă o plângere la CEDO.

Citiți materialul integral pe e-sanatate.md .

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram