Momentul absolvirii unei instituţii de învăţământ reprezintă un prilej de bucurie, mândrie, dar şi responsabilitate față de noile provocări ale meseriei alese. La cest moment a ajuns cea de-a IX-a promoție de absolvenți ai Colegiului Național al Poliției de Frontieră (CNPF). Astăzi, 1 iulie, în centrul mun.Ungheni, instituția de învățământ a organizat festivitatea de absolvire, cu înmânarea diplomelor și acordarea gradului special de „agent”.

Alături de cei 99 de absolvenți ai CNPF au trăit emoția și marea bucurie șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, cadrele didactice, invitați din administrația publică locală, rude și prieteni veniți din toate colțurile țării.

Tinerii polițiști de frontieră, 75 de băieți și 24 de fete, cu mândrie și-au luat diplomele de absolvire și cu încredere au rostit cuvintele sacre „Servesc Republica Moldova”, iar fețe bisericești au oficiat o slujbă de binecuvântare pentru ca activitatea acestora să fie cu izbândă și cu rezultate frumoase.

În mesajul de felicitare, șeful Poliției de Frontieră îndeamnă tânăra generație de polițiști de frontieră să demonstreze că angajații instituției sunt transparenți, sinceri, deschiși și întotdeauna receptivi către societate.

Festivitatea a urmat cu menționarea absolventei Dina Pascari cu diplomă de merit pentru cele mai remarcabile rezultate obținute în timpul celor doi ani de studii la CNPF.

Momentul solemn al absolvirii promoţiei 2015-2017 a fost încheiat cu un defileu a „proaspeților” polițiști de frontieră, urmat de fotografia de grup.