Agenția pentru Protecția Consumatorilor atenționează populația să fie precaută și nu uitate că are dreptul să solicite de la agentul economic ce prestează servicii stomatologice autorizațiile și licența de activitate.

De asemenea sunteți în drept să solicitați informații despre produsele stomatologice cu care se lucrează, astfel încât produsele să dispună de informaţii în limba de stat, denumirea produsului, informații despre producător, adresa și numărul de telefon al importatorului, termenul de valabilitate, masa/volumul, principalele caracteristici calitative, compoziția, eventualele riscuri, modul de utilizare și de depozitare.

Încăperile cabinetului stomatologic unde sunt efectuate procedurile de diagnostic şi tratament, trebuie să fie asigurate cu psihrometre – pentru controlul temperaturii şi umidității, verificat metrologic în termen. Controlul parametrilor mediului de păstrare a produselor medicamentoase trebuie să se efectueze cu ajutorul termometrului din sticlă cu lichid verificat metrologic. Pentru a evita transmiterea bolilor contagioase instrumentelor medicale trebuie supuse sterilizării. La sterilizare se utilizează un dulap de sterilizare cu aburi și un autoclav, însoțite de buletine de verificare metrologice valabile.

Studiați tarifele. Deseori medicii stomatologi folosesc practici comerciale incorecte astfel încît sunt impuse spre plată abuziv servicii nesolicitate și deseori fără înștiințare pacienților. Fiți precauți la promoțiile pe care le acordă cabinetele stomatologice astfel încît să nu fiți puși în situația de achita în plus.

Și nu ezitați să apelați la Agenția pentru Protecția Consumatorilor atunci cînd se încalcă drepturile dumneavoastră în calitate de consumator. Ne puteți găsi la Telefonul Consumatorului 022 74 14 64 sau la adresa, mun. Chişinău, str.Vasile Alecsandri, 78 et.1.