Prezentatorii emisiunii ruse „Еда, я люблю тебя”, de la postul de „пятница”, au vizitat recent Moldova pentru a filma episodul aniversar cu numărul 100. Echipa de producție a fost destul de norocoasă și a încercat cea mai bună mâncare nu doar din Chișinău, dar și din împrejurimi. Aceștia au rămas surprinși de mâncărurile noastre ieftine, dar foarte gustoase.

Astfel, cei trei prezentatori ai emisiunii au vizitat cele mai populare restaurante de la noi – „Butuceni” de la Orheiul Vechi, unde s-a mâncat zeama moldovenească, sarmale cu smântână. Ulterior aceștia au vizitat și o cârciumă găgăuză, ca mai apoi să ajungă și la Bulboaca, unde au avut parte de o degustare de vinuri la celebrul Castel Mimi, dar și de o cină copioasă din incinta castelului.

Nicolai, unul din prezentatori, a încercat și celebrele plăcinte ce pot fi cumpărate în incinta liceului Spiru Haret din Capitală. Ulterior acesta a gustat și mâncare dintr-o cârciumă de la Piața Centrală.

Vladimir, cel de-al treilea prezentator a fost invitatul familiei jurnalistei Natei Albot. Cei doi și-au început experiența culinară direct la Piața Centrală, unde au achiziționat verdețuri pentru plăcinte și pește. Ulterior, acesta a gustat din vișinata familiei Albot, dar și a avut parte de o cină ca în familie: cu mămăligă, mujdei, brânză, smântână și pește. Iar la desert, acesta a gustat din desertul mamei Natei – „Plăcinte cu brânză” și „Cușma lui Guguță” de care a rămas foarte mulțumit.

Vedeți mai jos emisiunea integrală: