Sâmbătă seara, 1 iulie, a avut loc lansarea emisiunii OPTMART SRL, un talkshow cu Ala Donțu, Diana Guja, Angelica Frolov și Angela Stafii. Cele patru moderatoare și-au propus să discute subiecte tabu și să provoace publicul la o discuție sinceră despre relația femeie-bărbat, compromisul dintre carieră și familie și multe altele. Emisiunea își propune să dezmintă stereotipurile și să vorbească fără menajamente despre mentalitatea în Republica Moldova!

Producătoarea Ala Donțu susține că s-a aventurat să vină la TV8 pentru că pune un accent mare pe libertatea exprimării. „Eu sper că în această televiziune voi putea să mă exprim liber și necondiționat despre tot ce ne doare pe noi femeile, societatea și nu doar,” a declarat Ala la începutul emisiunii.

Angela Stafii susține că Optmart SRL va fi o emisiune împotriva acelor de ceasornic în care cele patru vor discuta despre tot felul de chestii. „Sunt om, femeie, mamă, filozoafă și cred că misiunea mea este să construiesc poduri între oameni”.

Angelica Frolov a declarat în intro-ul primii emisiuni că îi este foarte greu să spună cine este, pentru că se redescoperă în fiecare zi. „Sunt activistă pentru drepturile omului, o persoană care nu iubește prejudecățile și stereotipurile și încerc să le discut permanent. Sper ca în emisiunile noastre să ruinăm toate stereotipurile existente în societatea noastră.”

Diana Guja este bloggeriță și îi place să decline toate substantive la feminin. „De profesie este jurnalistă. Cred că sunt prima din femei care a început să scrie pentru femei. Sunt aici pentru că nu-mi imaginez unde aș putea fi în altă parte în televiziunea moldovenească”.

Prima emisiune cu care se lansează Optmart SRL este despre femeia Moldovei. „Este o ființă foarte paradoxală, pe de o parte pe ea se ține economia țării, dar pe de altă parte, nouă ne se induce că femeia este o ființă gingașă, fragilă, blândă. Și aceeași femeie pune sapa în spate și se duce la prășit sau târîe pungile acasă, face temele de acasă. Pentru mine este foarte neclar cine este femeia din Moldova, este femeia fragilă care este supusă tuturor dogmelor sau femeia Moldovei este ființa care duce în spate o țară întreagă. Cred că avem o criză identitară ce suntem și unde suntem”.

Continuarea o găsiți în prima emisiunea Optmart SRL.