Cu ocazia împlinirii a 513 de la trecerea în eternitate a domnitorului Ștefan cel Mare, președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că a semnat Decretul privind declararea anului 2018 drept „Anul Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei”.

Anunțul a fost făcut printr-o postare pe Facebook, în care Dodon a ținut să remarce că „Ștefan cel Mare, Domnitor al Moldovei între 1457 şi 1504, a fost una dintre cele mai remarcabile personalități din istoria statului moldovenesc. Prin chipul lui Ştefan cel Mare, poporul nostru a obținut recunoaştere şi respect”.

Igor Dodon a constituit și o comisie de Stat care va elabora și aproba, în termen de 3 luni, Programul de acțiuni consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei.

Amintim că la 2 iulie 2017, se împlinesc 513 ani de la moartea lui Ștefan cel Mare. Cu acest prilej, și Partidul Liberal a depus flori la monumentul domnitorului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!