/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ O nouă zonă de agrement. Cum arată lacul și plaja din Orhei, inaugurate în acest weekend

missing
02 iulie 2017, ora 09:53

Pe scena din aer liber, cei prezenți au dansat sub melodiile cântate de Iuliana Beregoi, Dara și s-au distrat de minune la o mega petrecere cu spumă și DJ.

Lacul Orhei are o istorie de peste 40 ani, iar după suprafață e al doilea din Republica Moldova. Cu părere de rău, în ultimii 20 de ani, fostele administrații locale nu au acordat atenție acestui loc de odihnă, lacul degradând constant.

Lacul dispune de două plaje amenajate cu 100 de șezlonguri, bănci, apeduct și cabine de duș. Plajele au fost amenajate cu peste 6 tone de nisip alb, de cea mai înaltă calitate.

Totodată, zona lacului a fost extinsă, fiind amenajată o alee cu felinare, pergol, bănci, flori, arbori și arbuști.

De asemenea, pe întreg teritoriul al lacului au fost instalate dispozitive de iluminat moderne. În exclusivitate, pentru iubitorii de fotbal, volei au fost construite două terenuri sportive moderne.

Totodată, peste 200 tone de metal și 6 mii de metri pătrați de pavaj au fost utilizate la reconstrucția barajului, peretelui de sprijin și zonele adiacente ale lacului.

Lacul Orhei, va deveni o zonă de atracție turistică și pentru cei mici, fiind amenajat un parc de distracții cu tobogane, trambuline, și un teren de fotbal, destinat copiilor.

Întreaga zonă a lacului a fost dotată cu sisteme audio și video. Mai mult, pentru vizitatori a fost amenajată o parcare cu o capacitate de circa 50 de automobile.

Copacii din zona lacului au fost iluminați artistic, reflectând pe apa lacului o gamă de lumini coloristică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram