Tânărul artist Alexei Luca, originar din satul Costești, raionul Ialoveni, a pictat peretele clădirii bibliotecii din satul de baștină, rezultatul fiind unul de-a dreptul impresionant.

La mijlocul lunii iunie a acestui an, Alexei a demarat o campanie de strângere de fonduri pe platforma Guvern24, pentru a putea începe pictura pe peretele bibliotecii din satul său natal. Artistul avea nevoie de 500 de euro pentru a-și începe proiectul propus. 

Astfel, la două săptămâni distanță, grație a 20 de donatori, tânărul a purces la lucru, iar clădirea bibliotecii din Costești a căpătat culoare.

Prin intermediul acestei inițiative, Alexei își dorește să dezvolte turismul rural în localitatea sa de baștină. Potrivit lui, pictura va fi instrumentul care va da culoare localității și va salva instituțiile publice de monotonia pereților gri.

Acum, tânărul își dorește să coloreze și Liceul Teoretic „Olimp” din Costești. Pentru aceasta, un grup de săteni deja au donat o sumă în valoare de o mie de euro, iar lucrările vor începe din toamnă.

Foto: facebook.com/alexei.luca.9; Colaj: tv8.md