/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/FOTO, VIDEO/ Biblioteca din Costești a fost învăluită în culoarea basmelor datorită artistului Alexei Luca

missing
02 iulie 2017, ora 14:48

La mijlocul lunii iunie a acestui an, Alexei a demarat o campanie de strângere de fonduri pe platforma Guvern24, pentru a putea începe pictura pe peretele bibliotecii din satul său natal. Artistul avea nevoie de 500 de euro pentru a-și începe proiectul propus. 

Astfel, la două săptămâni distanță, grație a 20 de donatori, tânărul a purces la lucru, iar clădirea bibliotecii din Costești a căpătat culoare.

Prin intermediul acestei inițiative, Alexei își dorește să dezvolte turismul rural în localitatea sa de baștină. Potrivit lui, pictura va fi instrumentul care va da culoare localității și va salva instituțiile publice de monotonia pereților gri.

Acum, tânărul își dorește să coloreze și Liceul Teoretic „Olimp” din Costești. Pentru aceasta, un grup de săteni deja au donat o sumă în valoare de o mie de euro, iar lucrările vor începe din toamnă.

Foto: facebook.com/alexei.luca.9; Colaj: tv8.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram