Pictorul Radu Dumbravă a reușit să picteze primul desen 3D din capitală, care ilustrează o cascadă în care se revarsă o mare de culori în bazinul de acumulare. Pictura se numește „Paradisul culorilor” și ilustrează verdeața, apa curgătoare și rocile după o cromatică specifică.

Radu este fost student la Facultatea de Arte din Chişinău, iar pentru a oferi capitalei o pată de culoare, Radu a lucrat timp de trei săptămâni câte cinci ore pe zi.

Rezultatul mi-a îndeplinit așteptările. Ba chiar mai mult, am primit o plăcere de la el. În ceea ce privește arhitectura din Chișinău, cred că că trebuie de lucrat în această direcție. Studiile în domeniu m-au ajutat să mă pornesc pe calea unde sunt astăzi. Am întâlnit persoane potrivite care s-au împărțite cu cunoștințele lor, iar asta pentru mine are o valoare mare”, a spus tânărul, solicitat de tv8.md.

Foto: facebook.com/SofiaGolovinscaia

Radu se poate lăuda cu rezultate marcante în domeniu, așa cum a reușit să colaboreze cu artiști internaționali și să se implice în proiecte din afara țării.

Am făcut desene în Chişinău la Botanica colaborând cu artişti internaționali, am realizat şi idei proprii alături de Caparol, Tekwill , K Lumea, Velopoint, Institutul Polonez Bucureşti și Institutul de Cultură Urbană din Gdańsk , Polonia. De asemenea, sunt invitat să particip, dar şi să realizez proiecte proprii, în afara țării”, a mai spus artistul.

Menționăm că opera de artă realizată de Radu Dumbravă poate fi admirată pe strada A. Pușkin 44 din capitală.

Foto: Radu Dumbravă

Foto: Radu Dumbravă