Rețeaua de socializare Instagram, specializată în partajarea de fotografii, deținută de compania Facebook, a anunțat joi că va filtra comentariile care incită la ură cu ajutorul unor programe de inteligență artificială, ilustrând astfel încă o dată eforturile pe care giganții internetului le depun pentru a limita conținuturile problematice, scrie Agerpres.

Potrivit lui Kevin Systrom, cofondator și director al companiei Instagram, mai mulți utilizatori s-au plâns că mesajele urâte pe care le primesc adesea nu le permit să se bucure din plin de această platformă. În acest context, administratorii au pus la punct un filtru care va bloca anumite comentarii agresive despre conținuturile publicate și videoclipurile în direct.

Filtrul este lansat mai întâi pentru comentariile în engleză, înainte de a fi extins și pentru alte limbi, a precizat antreprenorul american.

Giganții internetului folosesc tot mai mult inteligența artificială pentru a filtra conținuturile, în special prin intermediul „machine learning”, ce permite algoritmilor să se îmbunătățească în mod automat, pe măsură ce examinează conținuturile online.

Facebook, Microsoft, Twitter și YouTube (deținut de Google) au anunțat în această săptămână că vor lansa un forum online împotriva terorismului, cu scopul de a filtra mai bine conținuturile litigioase și de a-și curăța astfel platformele de acele conținuturi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!