Autoritatea Aeronautică Civilă își exprimă regretul în legătură cu incomoditățile create pasagerilor cursei Heraklion - Chișinău din 2 iulie 2017, operată de compania Fly One, urmare a defecțiunii depistate în timpul zborului și vine cu unele precizări.

„Zborul FlyOne a fost operat cu aeronava armenească, care este în regim wet lease, ceea ce nu permite Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova să se implice în investigarea evenimentului aeronautic. Conform prevederilor sistemului european de verificare a aeronavelor străie SAFA, raportul privind condițiile de operare va fi examinat de către Autoritatea Aeronautică din Armenia, sub ai cărei monitorizare se află aeronava”, se menționează în comunicat.

Totuși, AAC al Republicii Moldova va solicita o informație amplă despre circumstanțele operării zborului de la colegii din Armenia.

În același timp, imediat după revenirea din Heraklion pe Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul programului UE de verificare a aeronavelor străine, Autoritatea Aeronautică Civilă al Republicii Moldova va iniția inspecția SAFA a aeronavei, pentru a stabili condițiile ulterioare de navigabilitate.

„Îndemnăm toți pasagerii cursei, inclusiv a celor ulterioare care au înregistrat întârzieri, să solicite compensații, care sunt garantate prin Regulamentul privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 836 din 08 noiembrie 2012”, menționează AAC al Republicii Moldova.

Informații depline privind sumele de care pot beneficia, precum și procedurile de obținere a compensațiilor pot fi consultate AICI, precum și în ghidul elaborat de AAC.

Foto: caa.md