/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

Cazul FLY ONE: Pasagerii cursei Heraklion – Chișinău sunt îndemnați să ceară compensații. Ce sume pot solicita

missing
03 iulie 2017, ora 16:08

„Zborul FlyOne a fost operat cu aeronava armenească, care este în regim wet lease, ceea ce nu permite Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova să se implice în investigarea evenimentului aeronautic. Conform prevederilor sistemului european de verificare a aeronavelor străie SAFA, raportul privind condițiile de operare va fi examinat de către Autoritatea Aeronautică din Armenia, sub ai cărei monitorizare se află aeronava”, se menționează în comunicat.

Totuși, AAC al Republicii Moldova va solicita o informație amplă despre circumstanțele operării zborului de la colegii din Armenia.

În același timp, imediat după revenirea din Heraklion pe Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul programului UE de verificare a aeronavelor străine, Autoritatea Aeronautică Civilă al Republicii Moldova va iniția inspecția SAFA a aeronavei, pentru a stabili condițiile ulterioare de navigabilitate.

„Îndemnăm toți pasagerii cursei, inclusiv a celor ulterioare care au înregistrat întârzieri, să solicite compensații, care sunt garantate prin Regulamentul privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 836 din 08 noiembrie 2012”, menționează AAC al Republicii Moldova.

Informații depline privind sumele de care pot beneficia, precum și procedurile de obținere a compensațiilor pot fi consultate AICI, precum și în ghidul elaborat de AAC.

Foto: caa.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram