Pe data de 1 iulie, în Moldova a avut loc festivalul de muzică electronică FOSFOR, care a adunat un număr record de 24.000 de persoane. Festivalul FOSFOR a devenit un adevărat maraton al muzicii pentru toți cei care au venit pe aerodromul Horești. La eveniment au evoluat 20 de artiști, printre care 3 headlineri din Europa: Key D (Franța), Retrohandz (Italia) și LH4L (Franța).

Show-ul de lumini, sunetul de calitate și cele mai populare ritmuri nu au lăsat pe nimeni indiferent. Chiar și după încheierea festivalului, mulți dintre oaspeți nu au vrut să plece și au continuat să danseze după ce evenimentul a ajuns la sfârșit.

Teritoriul a fost ales în așa fel, încât fiecare să aibă posibilitatea să își aleagă o zonă pe plac: cei care voiau să danseze, erau lângă scenă, iar cei care voiau să stea în compania de prieteni, puteau să stea mai departe, pe baloți de fân sau pe pături.

Proiectul inedit al scenei, realizat de echipa MS Prod și Media Show Grup, a devenit elementul central al evenimentului. Lungimea de la o margine spre alta – 36 de metri, înălțimea construcției – 14,5 metri, iar greutatea totală a întregii scene – 32 de tone. Suprafața totală a tuturor ecranelor a constituit 100 de metri pătrați. Pentru artiști a fost creată o platformă de trei nivele, iar însăși DJ-ii evoluau la o înălțime de 5 metri.

FOSFOR a devenit cel mai grandios eveniment din istoria Republicii Moldova independente. Potrivit datelor statistice, festivalul a fost vizitat de peste 24 000 de oameni.

Festivalul FOSFOR, care a avut loc pe 1-2 iulie, este la cea de-a treia ediție. Primul festival s-a desfășurat pe 17 iulie 2016 pe plaja lacului Ghidighici și a adunat 10 000 de oameni. Al doilea a avut loc pe 1 octombrie 2016, în orașul Tiraspol, adunând 8 000 de oameni.