/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Inventatorii Universității din Bălți au obținut șapte medalii de la aur la un salon de inventică

missing
03 iulie 2017, ora 17:07

Evenimentul a avut loc Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (România), între 28 și 30 iunie. Pentru succesul inventatorilor bălțeni, dar și precum și pentru activitate prodigioasa în activitatea de invenție, Forumul Român de Inventatori „EURO-INVENT” i-a acordat Universității din Bălți „Diploma de excelență”.

Echipa lui Pavel Topală a obținut patru medalii pentru cercetări în domeniul fizicii plasmei și aplicarea acesteia inclusiv în nanotehnologie. Iar echipa lui Vasile Șaragov a obținut trei medalii de aur pentru cercetări în domeniul obținerii sticlelor industriale cu noi proprietăți.

Din echipa dr.hab., prof.univ. Pavel Topală au făcut parte Vitalie Beșliu, Aleksandr Ojegov și Arefa Hârbu. Echipei conf.univ. Vasile Șaragov a fost formată din Galina Curecheru, Ion Burcovschi, Ion Olaru și Mariana Agachi.

La Salonul Internațional de Inventică „INVENTICA 2017” au fost prezentate circa 220 de invenții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram