Astăzi, după ședința săptămânală a primăriei, viceprimarul Nistor Grozavu a fost întrebat despre problema depozitării deșeurilor din capitală, în contextul în care pe 5 iulie este ultima zi când deșeurile menajere vor putea fi depozitate la gunoiștea de pe strada Uzinelor, în apropiere de suburbia Bubuieci.

„Mergem spre revenirea la Țânțăreni sau mergem în alte două locații. Sunt indentificate deja trei posibile locații, dar continuăm discuțiile chiar și după ultima oră. Avem soluții de rezervă, doar că nu pentru perioade lungi. Este cert că pe data de 5 iulie este ultima zi când putem depozita gunoiul la Bubuieci”, a menționat Grozavu.

Viceprimarul a refuzat să comunice care sunt celelalte două locații stabilite, pentru a nu provoca conflicte. Acesta a susținut însă că toate opțiunile sunt stabilite în conformitate cu regulile și normele în vigoare.

Autorităţile Capitalei sunt de părere că groapa de gunoi de la Țânțăreni este cea mai bună opțiunie și sunt gata să finanţeze proiecte de infrastructură şi să ofere beneficii substanţiale localnicilor din Ţânţăreni pentru a-i determina să nu se opună redeschiderii platformei de colectare a deşeurilor: „Încercăm să o facem pe o cale amiabilă, cu compensații necesare pentru localitate”, a mai adăugat Grozavu.

Zilnic din municipiu sunt evacuate 1.2-1.3 tone de deșeuri menajere.