Compania aeriană FLY ONE susține că cei 170 de pasageri, care au rămas ieri blocați pe aeroportul din Heraklion, vor ajunge astăzi la Chișinău. Compania a venit de curând cu o reacție la cele întâmplate în Creta, când avionul a fost nevoit să revină de urgență pe aeroport după o oră de zbor.

„Dragi pasageri, ținem să vă comunicăm că ieri, 02.06.2017, aeronava de tip Airbus A320 care opera zborul direct cu destinația Heraklion – Chișinău, numărul rutei 5F412 s-a întors în aeroportul internațional ”Nikos Kazantzakis” imediat după decolare.

Toți pasagerii care se aflau la bordul aeronavei sunt bine. Acestora li s-a oferit cazare și mîncare.
Incidentul a avut loc din cauza unui semnal parvenit de la sistemul de comandă a aeronavei, care a impus necesitatea unor verificări suplimentare”, se menționează în mesajul companiei.

Potrivit celor de la Fly One, deși este o situație neprevăzută, în acest caz, este o procedură obițnuită care vizează securitatea pasagerilor și siguranța aeronautică. „Astfel, echipajul aeronavei care este unul profesionist, a decis să revină în aeroport unde nava este supusă unor verificări tehnice suplimentare. La bordul aeronavei se aflau 170 de pasageri care au fost cazați și asigurați cu mîncare, produse alimentare și urmează a fi transportați la Chișinău astăzi, 03.06.2017. Ne cerem scuze pentru incomoditățile create și promitem să fim și în continuare alături de voi.””, au mai adăugat cei din compania aeriană.