Federația Rusă a amânat, până la 1 septembrie, introducerea autorizațiilor pentru transportul bilateral și cel de tranzit pentru operatorii de transport din Republica Moldova.

Autorizațiile urmau să fie aplicate din 1 iunie. „În urma negocierilor purtate cu autoritățile competente ale Federației Ruse, a fost acceptată amânarea obligațiunii de deținere a autorizațiilor pentru operatorii de transport ai ambelor state”, anunță un comunicat de presă al Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), citat de IPN.

În conformitate cu prevederile Protocolului celei de-a XIV-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică, din noiembrie 2016, părțile au convenit semnarea în prima jumătate a anului 2017 a unui nou acord bilateral interguvernamental. După semnarea acordului, partea rusă s-a angajat să transmită operatorilor de transport moldoveni 75 de mii de autorizații pentru transportul bilateral și tranzit de mărfuri și 750 de autorizații pentru transportul de mărfuri în/din țări terțe.

Acord între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse în domeniul transportului rutier internațional a fost semnat la 31 mai anul curent.