/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Rusia a prelungit până la 1 septembrie regimul liberalizat pentru transportatorii din Moldova

missing
03 iulie 2017, ora 12:15

Autorizațiile urmau să fie aplicate din 1 iunie. „În urma negocierilor purtate cu autoritățile competente ale Federației Ruse, a fost acceptată amânarea obligațiunii de deținere a autorizațiilor pentru operatorii de transport ai ambelor state”, anunță un comunicat de presă al Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), citat de IPN.

În conformitate cu prevederile Protocolului celei de-a XIV-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică, din noiembrie 2016, părțile au convenit semnarea în prima jumătate a anului 2017 a unui nou acord bilateral interguvernamental. După semnarea acordului, partea rusă s-a angajat să transmită operatorilor de transport moldoveni 75 de mii de autorizații pentru transportul bilateral și tranzit de mărfuri și 750 de autorizații pentru transportul de mărfuri în/din țări terțe.

Acord între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse în domeniul transportului rutier internațional a fost semnat la 31 mai anul curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram