În Capitală încă nu au fost evacuate toate consecințele ninsorii și furtunii din ultimele luni. Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Petru Gontea, a menționat că cel mai afectat sector este Botanica. Chiar dacă se lucrează cu forțe și tehnică suplimentară, autoritățile vor mai avea nevoie de încă două luni pentru evacuarea crengilor și arborilor din această zonă.

„Sunt probleme cu câteva asociații de locatari pentru că s-au evacuat puține crengi. Avem nevoie de ajutor pentru salubrizarea sectorului Botanica. Vom lucra suplimentar și în această săptâmână, însă mai avem mult de lucru”, a menționat Gontea.

Acesta a mai spus că anual, din Capitală sunt evacuate în mediu 5.000 de rute, iar de la începutul anului 2017 au fost evacuate 6.600 de rute, 5.500 dintre acestea fiind evacuate în ultimele două luni.

Pretorul sectorului Botanica, Tudor Călugăreanu, susține că deși se lucrează intensiv la evacuarea crengilor există mai multe probleme. S-au evacuate multe rute de crengi, iar terenurile alocate pentru stocarea acestora sunt deja pline. Mai mult decât atât, crengile nu sunt tocate, astfel încât la moment se caută o soluție.

În celelalte sectoare situația este mult mai bună, iar pretorii susțin că în 2-3 săptămâni vor fi lichidate toate consecințele ninsorii din aprilie și furtunii din iunie.