Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) anunță prelungirea termenului de înregistrare la Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, până la 10 iulie curent.

A fost prelungit termenul de înscriere la Concursul pentru tineri în domeniul proprietății intelectuale

Scopul concursului constă în promovarea sistemului de proprietate intelectuală, sensibilizarea tinerilor asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, dezvoltării de aptitudini și spirit competitiv, formarea unui mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi favorizarea schimbului de opinii şi experienţă.

Câștigătorii Concursului vor beneficia de următoarele premii:

  • Premiul I – se acordă diploma de mențiune și 5.000 MDL;
  • Premiul II – se acordă diploma de mențiune și 3.000 MDL;
  • Premiul III – se acordă diploma de mențiune și 2.000 MDL.

Încurajăm tinerii din Republica Moldova și România care nu au reușit să aplice la concurs, să se înregistreze la adresa http://db.agepi.md/contest/

În cadrul etapei a II-a, participanții vor răspunde la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale. Lista întrebărilor va fi disponibilă la adresa http://db.agepi.md/contest/, doar pentru cei care au fost admiși după prima etapă a Concursului.

Participanții care vor trece în etapa finală a Concursului vor pregăti o comunicare în domeniul proprietății intelectuale. Ulterior, comunicările vor fi încărcate pe aplicația http://db.agepi.md/contest/, până la termenul limită care va fi indicat de organizatori în cadrul aplicației. Finaliștii vor elabora comunicarea într-o manieră cât mai interactivă (exemple: prezentare Power Point, piesă, interviu, filmuleț, studiu,  desen etc.), durata maximă fiind de 30 min. Lucrările prezentate de elevi vor fi evaluate de către reprezentanții partenerilor, membri ai Comitetului Organizatoric.

Concursul este  organizat de AGEPI în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de autor (ORDA).