/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Toți șoferii din Moldova vor trebui să își lase amprentele într-o bază de date

03 iulie 2017, ora 12:19

Din 19 decembrie 2002 până în prezent, în baza de date a Ministerului Afacerilor Interne au fost acumulate aproximativ 400.000 fişe dactiloscopice, aceasta fiind unica și cea mai mare bază de date cu amprente digitale din Republica Moldova.

În pofida faptului, că actul legislativ nominalizat prevedea din start dactiloscoparea obligatorie de stat a conducătorilor auto, începând cu anul 2002 pînă în prezent nu a fost prezentată nici o informație dactiloscopică în privința acestei categorii.

Conform evidenţelor existente la moment, pe teritoriul Republicii Moldova sunt înregistrați peste 1.000.000 de conducători auto.

Conform noilor prevederi normative, procedura de înregistrare dactiloscopică de stat pentru categoria conducătorilor auto urmează a fi una simplificată și rapidă, aceasta constînd din preluarea impresiunilor digitale și palmare doar cu ajutorul live-scanerelor.

Necesitatea descoperirii diferitor categorii de crime, inclusiv de rezonanţă socială sporită, actelor de terorism cu ajutorul urmelor digitale şi palmare este determinată de mai mulţi factori. În acest sens, UE şi-a dezvoltat un sistem eficient (sistem automatizat dactiloscopic) pentru realizarea căutării automatizate a datelor de referinţă aflate în sistemele de identificare a amprentelor digitale ale statelor membre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram