Cele mai multe accidente rutiere în capitală se produc în sectorul Botanica. La această concluzie a ajuns Poliția municipiului după ce a analizat numărul accidentelor, înregistrate în ultima jumătate de an. În total, în capitală s-au produs în jur de 600 de incidente în trafic care au luat viața a 26 de persoane. Cel mai sigur sector, din perspectiva siguranței rutiere, este Ciocana.

Bulevardul Dacia din sectorul Botanica este strada pe care se produc cele mai multe accidente rutiere din capitală. Doar în ultima jumătate de an, aici s-au înregistrat 40 de impacturi, în urma cărora doi oameni și-au pierdut viața, iar alți aproape 50 au fost răniți. Poliția spune că de vină ar fi și lungimea arterei, care ar avea în jur de 5 km.

Potrivit poliției, în sectorul Botanica, în ultima jumătate de an, au avut loc aproape 140 de accidente, în care și-au pierdut viața 6 persoane. În topul sectoarelor periculoase urmează Râșcani, Centru și Buiucani. Cel mai sigur, din punct de vedere al circulației rutiere, este la Ciocana.

„Cele mai multe accidente au fost înregistrate vineri, 100 accidente, 117 persoane traumatizate, 7 au decedat. Cele mai multe accidente au fost înregistrate între orele 14:00 – 20:00”, menționează Silviu Mușuc, șef adjunct Poliția Capitalei.

Oamenii legii susțin că numărul incidentelor în trafic rămâne practic neschimbat, în comparație cu anul trecut, doar că s-au înregistrat cu 3 decese mai mult.

„În 93 de cazuri asta e viteza neadecvată, o persoană se afla în stare de ebrietate, 56 de cazuri – nerespectarea distanței și o persoană conducea unitate de transport în stare de ebrietate narcotică”, a spus Mușuc.

Datele poliției mai arată că 20 la sută din numărul total de accidente au loc pe trecerile de pietoni.